Fotonäitus “Ukraina 2014”

Email Print PDF
There are no translations available.

26. novembril kl 17.00 avab Okupatsioonide Muuseum koostöös Ukraina Kultuurikeskusega fotonäituse “Ukraina 2014”


Viktor GurniakNäitusel on valik Viktor Gurniaki fotodest, mis on tehtud suvel 2014 Ida-Ukraina sõjarindel. Fotograaf, ajakirjanik ja sõjakorrespondent Viktor Gurniak hukkus lahingus Schastye linna lähedal Luganski regioonis 19. oktoobril 2014.


Viktor Gurniak tegi koostööd asutustega UNIAN, Reuters, LUFA ja INSIDERi veebiversiooniga. Ta pühendas aastaid oma elust Ukraina suurimale skautide organisatsioonile PLAST, kellega külastati mitmel korral ka Eestit ja Tallinnas asuvat Ukraina Kultuurikeskust.

Viktor vahendas pidevalt objektiivset teavet Kiievis, Krimmis ja Ida-Ukrainas toimuva kohta, olles sealsete sündmuste keskel. Maidanil viibis Viktor sündmuste esimestest hetkedest peale. Märtsis kolis ta edasi Krimmi. Temalt pärineb ka suurem osa Ukraina Kultuurikeskuse kampaanias kasutatud fotomaterjalist.

 

Viimase poole aasta jooksul varustas ta pataljoni Aidar riiete, toidu, kuulikindlate vestide ja kiivritega. Augustis liitus ta vabatahtlikult sama pataljoniga kui sõdur.

 

 

Näitus on pühendatud kõigile, kes seisavad vaba ja väärika ukraina rahva eest ning meenutab aasta möödumist rahumeelse protestiavalduse algusest Maidanil.

 

Näitus jääb avatuks 12. jaanuarini 2015.

 

Foto: Viktor Gurniak